Gran actuació del bàsquet a Rio 2016

En Rio 2016, tant la selecció masculina com la femenina han obtingut medalla, convertint-se d’eixa manera en les úniques medalles d’esports d’equip.

Els xics, de menys a més

bronce_rioEls xics no començaren bé, de fet el començament va ser desastrós, amb una derrota contra Croàcia on es tenia el partit guanyat i una altra contra Brasil en un dels pitjors partits de bàsquet que recordem. I després vingué Nigèria, a la que es va guanyar amb molts problemes en un altre partit que pot servir com eixample de com no es pot jugar. Però arribà Lituània, que ja començava a especular amb els resultats, i de tant especular es va emportar una pallissa històrica.

Finalment, el decisiu partit contra Argentina, on la selecció va tornar a ser molt superior, començant a recordar l’equip que tan bons moments ens ha fet passar. Als quarts, com no podia ser d’altra manera, ens vam trobar a França, equip de grans jugadors molt mal entrenats. Scariolo li va donar un clínic a Collet, aconseguint el passe a semis molt més fàcil del que s’esperava.

I arribà un dels clàssics dels últims anys en el bàsquet de seleccions, EspanyaUSA. I com els anteriors partits van guanyar els americans, però en un partit on hagueren de donar-ho tot, i encara que sempre van anar davant en el marcador amb avantatges curts, mai pogueren dir que tenien el partit controlat.

El partit pel bronze va ser molt igualat davant una selecció que cada any és més potent com Austràlia i es va decidir en l’últim instant amb una dubtosa falta i una bona defensa fanal. En conclusió, un bronze amb molt de mèrit per aquesta generació gloriosa.

 

Les xiques, el millor equip del món després de les intratables

Per part de les xiques, la seua actuació va tenir molt “menys història”. Després de perdre davant USA el primer partir, la resta fins a la final foren victòries, la majoria d’elles còmodes. Però no es pot oblidar el partit contra Turquia, que pareixia perdut i destinades a quedar fora de les medalles, i va aparèixer en els últims minuts una garra i un cor encapçalat per Anna Cruz que va remuntar el partit, buzzerbeater inclosa. I en la final, l’apoteosi amb un primer quart de tu a tu contra les americanes, encara que després van imposar la seua llei. Una plata amb boníssim sabor a or.

Comments are closed.