I ara, on tenim els partits en Valencià?

Doncs hui anem a escriure aquesta entrada en el nostre blog en Valencià. És habitual que les entrades del blog les posem en Castellà per a facilitar la seua lectura a usuaris de fora de València, que alguns tenim, mentre que usem més el Valencià per a expressar-nos per les xarxes socials. I per què hui en Valencià? Perquè al que açò escriu li ve de gust. I és que aquesta última setmana hem patit la pèrdua dels mitjans de comunicació públics en la nostra llengua que porten seguint al nostre equip des de fa moltíssimes temporades. Pocs han sigut els partits que no hem pogut escoltar en Valencià amb la veu de Carles Baixauli i la resta d’equip de Ràdio Nou. I respecte a Televisió Valenciana, encara que hem estat crítics en multitut d’ocasions per la forma de retransmetre els partits o perquè algunes vegades hem pensat que havien fet poc esforç per a emetre algun partit fora de casa, també hem de reconèixer i lloar que han sigut l’únic mitjà televisiu que s’ha preocupat pel nostre equip. Sense entrar en altres consideracions, l’única cosa que podem fer és lamentar no poder seguir els partits del nostre equip en Valencià. Perquè la resta de mitjans, als quals estem igualment agraïts pel seu seguiment, usen el Castellà com a llengua d’emissió, la qual cosa ens sembla perfecte i estan en el seu dret.

Un exemple, l’última visita de l’Olimpia, guanyant el partit en l’últim segon amb un triple de Savanovic, amb les veus de Carles Baixauli i Fermín Rodríguez.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qf3WVQbLPj0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TjdN3S5gxGk[/youtube]

Per a aquest partit sí hi haurà televisió per a qui no puga anar a la Fonteta. Es retransmetrà de forma online per TaronjaTV, i és que un altre marró que ens ha deixat el tancament de l’ens autonòmic és que cal cercar qui produïsca el senyal televisiu, perquè sembla que de cara a la segona fase és obligatòria la retransmissió.

I una altra cosa que esperem no trobar a faltar ens afecta directament, ja que una de les nostres “aficions favorites” és editar vídeos, molts d’ells amb imatges de TV, com aquest per exemple de la presentació de la temporada. Si no podem disposar d’imatges de la Fonteta no serà el mateix.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BHhlqiR24Ug[/youtube]

Comments are closed.