Temporada 1 després del títol ACB

Valencia Basket 2017

El diumenge comença una nova temporada de la lliga ACB, i per primera vegada en la nostra història el farem com a campions de lliga i com a campions de la Supercopa. Si no és ja bastant difícil partir defensant el títol, a més haurem de competir en l’Euroliga que suposarà una càrrega important de partits contra els millors equips d’Europa. Pensem-ho d’aquesta manera: a més dels ja coneguts de l’ACB, gaudirem de la presència d’equips de la talla de CSKA, Olympiacos i companyia i açò ja és un premi.

Pareix que va ser ahir el 18 de juny, però ja ha passat l’estiu complet!!

Pel que respecta al nostre equip, molt important mantindré una base important de l’any passat, encara que tenim alguns canvis notables dels que ara parlarem.

Les renovacions de Dubi, Rafa, San Emeterio, Sastre i Diot, amb la continuïtat de Thomas i Vives  fan que tinguem una sòlida base de l’equip campió. Sense oblidar el retorn de Sam Van Rossom, que encara que va anunciar abans de l’estiu que deixava l’equip, ha estat repescat a última hora. Queda el dubte de Sato, que amb els seus problemes als Estats Units no està gens clara la seua tornada.

Sens dubte el més important és el canvi d’entrenador. No és aquí el lloc per a entrar en els motius i s’ha fet bé o malament, però sincerament pensem que Txus Vidorreta té un perfil similar a Pedro Martínez i ha estat encertada la seua contractació. El temps dirà si és encertat o no. El títol de supercopa ha reforçat la confiança en Txus.

En el joc interior hem sofert les baixes d’Oriola i Sikma, i han vingut L. Williams i Doornekamp. El primer aportarà força i contundència i el segon un gran talent ofensiu. No serà fàcil cobrir els llocs de Pier i Luke, però els dos son fitxatges de garanties en principi. De moment en la pretemporada Williams està inèdit per lesió, mentre que Aaron ha estat un poc irregular, també és cert que ha hagut d’alternar les posicions de 3 i 4 per les lesions.

El joc interior es completa amb un jugador d’un perfil que no teníem: Tibor Pleiss. Aportarà intimidació i un ganxet molt efectiu en atac. En pretemporada i supercopa ha estat dels més destacats encara que ha semblat un poc blanet en defensa.

Per al tres, arriba Alberto Abalde després de la cessió de l’any passat. Jugador amb gran futur i que ha deixat bones sensacions fins la seua lesió que li va impedir jugar la supercopa.

En l’exterior, a més del reforç temporal de Llompart, arriba Eric Green que no necessita presentació. El seu MVP a la supercopa parla per si mateix.

I sense oblidar que en qualsevol moment poden tirar una mà tant Josep Puerto com Tryggvi Hlinason, jugadors de l’EBA que alternaran amb el primer equip.

Va, deixem-se d’anàlisis i especulacions i que comence la lliga d’una punyetera vegada (amb perdó) que tenim moltes ganes de Fonteta!!

Comments are closed.