València Basket Femení: Begoña, amb tu va començar tot

Ara València Basket Femení té un tracte important a nivell de mitjans i des del propi club amb un projecte ambiciós que pretén ascendir a Lliga Femenina 1 (ara cridada Lliga DIA), lloc que per història correspon al bàsquet femení valencià.

Però per a arribar a aquest procés ambiciós va haver-hi altres passos anteriors. El primer quan València Basket decideix quedar-se amb els equips de pedrera de Ros Casares(inclòs l’equip sènior femení de Lliga Nacional), un fet que es rubricava al maig de 2014.

Després d’un intent fallit en el mític Pez Volador de Canoe (2015) on Irene San Román de Olímpico 64 crivellava a triples a les nostres, arribava una segona oportunitat a Castelló. Aqueix 22 de maig, en el Pavelló Engrapa va poder gaudir-se d’un partit espectacular entre València Basket i Centros Único Real Canoe. Tot semblava abocat a una pròrroga després d’un duel intens. Però quedaven poc més de 3 segons. Treia de banda València Basket, la pilota arribava a Begoña Pallardó que s’anava cap a dins i anotava la canastra que donava l’ascens.

En la primera experiència en LF2 el club va decidir premiar a les xiques de l’ascens amb l’opció de jugar en LF2. Però les baixes per estudis de Begoña Pallardó, la lesió greu de Rebeca Cotano i l’eixida a Olímpico 64 d’Ana Artetxe feien que l’equip baixara el nivell de l’any anterior en Nacional. Ja amb la temporada bastant avançada el club cercava reforços per a aconseguir la permanència. Finalment Branka Lukovic i sobretot Kristina Rakovic, ajudarien a l’equip dirigit per l’entrenador de l’ascens (José Canales) a aconseguir l’anhelada permanència.
Ara es decideix donar un important pas avant cercant l’ascens. Per a açò només es mantenen unes poques jugadores de l’any anterior com són Begoña Pallardó (que va tornar a l’equip per al final de la temporada anterior), Esther Díaz, Virginia Sáez, Claudia Canuto, Leles Muñoz i Rebeca Cotano.

El primer canvi important està en la banqueta, on arriba Rubén Burgos, que tindrà en Marcos Santos a un ajudant de primer nivell.

Un dels primers fitxatges a anunciar va ser un important retorn, el d’Irene Garí, canterana de Ros Casares i germana d’un exjugador del EBA de València Basket que torna a la seua terra. L’aler d’Oliva és sens dubte un dels fitxatges més il·lusionants.

També es reforça de forma important la posició de base amb la montenegrina Snezana Aleksic, que ve de LF1 (MannFilter) i la posició d’1-2 amb la combo portuguesa María Bettencourt. L’altre fitxatge per al joc exterior és la brasilera Isabela Ramona, jugadora versàtil que pot fer de 2 i de 3 i que ve de Quesos El Pastor.

La majoria de novetats estan en la pintura, on destaca l’arribada de Meiya Tirera. La interior de Mali és possiblement la millor jugadora de la lliga. Amb una gran fortalesa física, un bon enteniment del joc i amb molts recursos ofensius, serà un espectacle veure-la en la Fonteta. Les altres dos interiors són jugadores més joves. Thiama Kamara, té experiència a Espanya després de passar per Gran Canària, Girona o Badajoz i és una altra jugadora molt atlètica. Una incògnita és el que podem esperar de Renee Bennett, pivot recentment eixida de la universitat.
En definitiva, un equip de molt nivell.

Des d’ací animar a tothom a veure-les cada 15 dies (normalment dissabte a la vesprada) en la Fonteta.

L’autor d’aquest article es Fran Cortés (@groucheste), redactor de bàsquet femení en Encancha.com, entre altres col.laboracións, i un dels majors experts de bàsquet femení del país.

Comments are closed.